czechtalent-2012Dvacetiletá Kateřina Kouláková je vítězkou soutěže Czechtalent 2012

1. místo - Kateřina Kouláková
148 bodů

2. místo - Karolína Gudasová
142 bodů

3. místo - Barbora Smejkalová
117 bodů

Zlín, 26. 5. 2012 - S počtem 148 bodů vyhrála sobotní finále pěvecké soutěže Czechtalent 2012 Kateřina Kouláková z Palkovic. Za svůj výkon získala pozlacenou sošku – symbol Zlíntalentu a dvacet tisíc korun. Na druhém místě se umístila jednadvacetiletá Karolina Gudasová z Berouna se 142 body a se 117 body třetí příčku obsadila dvaadvacetiletá Barbora Smejkalová z Prahy.

Svůj um tentokrát předvedlo v kině deset mladých talentovaných zpěvaček. V první části večera každá z nich přednesla jednu píseň. Poté vybrala porota čtyři superfinalistky, které v druhé části soutěže zazpívaly další skladbu a utkaly se o prvenství. Jejich výkony posuzovalo osmnáct českých i zahraničních osobností kulturní a politické scény. Tito byli rozděleni na Malou a Velkou porotu.

V Malé porotě, která hlasovala veřejně, zasedl její předseda PhDr. Miloš Skalka, frontman hostující kapely Chinaski a americký producent a skladatel Michael Jay. Velké porotě 

předsedal prezident festivalu Luděk Malár a spolu s ním hodnotili soutěžící neveřejně pomocí hlasovacích lístků například Eduard Krečmar, Lída Nopová, Daniel Hádl, Láďa Kerndl, Stanislav Hložek, Ivan Rössler, Libor Lukáš a další. Czechtalent Zlín je ryze český festival populární hudby pro talentované zpěváky a zpěvačky do pětadvaceti let a tradici toho festivalu, který se ve Zlíně uskutečnil již posedmnácté, potvrzuje i vysoký zájem ze strany soutěžících. Letos obdržela pořádající agentura EMP Music 273 videonahrávek z České republiky i ze sousedního Slovenska.

více na: www.czechtalent.cz/2012